Ananaskyckling

Serverar: 4 portioner

Gott och lättlagat!

Ingredienser

  • 8-10 st kycklingben
  • 3 dl vatten
  • 300 g vitkål
  • Smör
  • Ananasringar 1 burk - 225 g
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingbenen i en stekgryta. Häll i vattnet och låt puttra under lock i 10 min.
    2. Strimla vitkålen fint med osthyvel eller i matberedare.
    3. Fräs vitkålen med smör i en stekpanna så att den mjuknar något.
    4. Skär ananasen i bitar. Lägg vitkål, ananas, soja och kryddor i stekgrytan och rör om.
    5. Låt koka under lock i 5 min.
    6. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll ner det i grytan under omrörning. Låt koka upp.
    7. Servera med cous-cous eller ris och färska grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben