Ananaskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Annorlunda kycklinggryta.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1200 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 burk ananasbitar, konserverade i juice, ca 400 g
  • 1 dl ananasjuice, från ananasburken
  • 2 tsk maizenamjöl
  • Ev. färsk citronmeliss
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar, bryn den i smör på medelstark värme i en gryta. Salta och peppra. Häll på buljongen och 1 dl av ananasjuicen. Koka upp och koka på svag värme under lock tills kycklingen är genomkokt, 20-25 minuter. Ta upp bitarna. Rör ut mjölet med lite kallt vatten, till en redning. Häll under omrörning ner den i grytan. Koka några minuter, krydda ev lite mer. Lägg ner kycklingbitarna och de avrunna ananasbitarna. Låt det bli varmt. Garnera gärna med lite citronmeliss. Servera med kokt ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben