Ananaskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklinggryta med ananas och nötter

Ingredienser

  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 1 gul lök
  • 1 burk champinjoner (ca 200 gr)
  • 2 msk smör/margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl svampspad - buljong
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk soja
  • ca 6 ananasringar
  • ca 1 dl salta jordnötter eller rostad skalad mandel
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Häll av och spara spadet från svampen. Bryn kycklingen i smör och lägg dem i en gryta. Bryn lök och svamp, lägg också dem i grytan. Strö över mjöl och rör om. Vispa ur pannan med svampspad-buljong och häll det i grytan.
    2. Smaksätt med salt, peppar och soja. Koka under lock på svag värme tills kycklingen är mör, ca 30 min. Dela ananasringarna i bitar. Lägg dem ovanpå kycklingen och strö över jordnötter eller mandel och hackad persilja. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben