Söt - salt hallonkola

Serverar: 40 portioner

Årets första kolakokning har gjorts och först ut är dessa to-die-for hallonkolor med flingsalt. Helt sanslöst goda! Resultatet blir sött och salt med en utmärkt seg konsistens. Av Mia Öhrn ur "Julens godsaker" med tillägg av flingsalt.

Ingredienser

  • 2 dl frysta och tinade hallon
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk sirap
  • Flingsalt att strö över
  • Instruktioner

    Lägg allt utom flingsalt i en 3 - liters tjockbottnad kastrull. Låt småkoka tills den når temperaturen 130 grader. Rör om regelbundet då kolan annars lätt fastnar. Klicka upp i ischokladformar, strö över flingsalt och låt stelna.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben