Julkringlor

Serverar: 20-22 portioner

...ett gott måste till advent och jul...

Ingredienser

  • 100 g Milda
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 kuvert, ½ - 1 g saffran
  • ½ tsk hjorthornssalt utrört i ½ tsk vatten
  • 1 dl Milda Fraiche eller gräddfil
  • 3½ dl = 190-200 g vetemjöl
  • Garnering
  • Strösocker eller pärlsocker
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Stöt eller mortla saffranet med lite av sockret. Rör matfett med saffran och socker poröst. Lös hjortronssaltet i vattnet, blanda med vätskan och rör ner i matfettsblandningen.
    3. Tillsätt nästan allt vetemjöl och blanda snabbt in till en smidig deg. Stjälp upp degen på mjölad bakbänk och dela degen i bitar.
    4. Rulla smala, knappt lillfingertjocka, längder, ca 20 cm långa och forma till luftiga kringlor. Vänd och tryck till i sockret och lägg försiktgt på bakpapperklädd plåt.
    5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de börjar få lite färg.
    6. Goda att äta nygräddade och mjuka men också goda att torka spröda i ugnen vid 100°C 1-2 timmar.
    7. OBS! Lägg till ev torkningstid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben