Julkulor

Gott i granen.... Sätten att använda mandelmassa till julgodis är många. Här är en lättgjord julkula. Kanske det här receptet kan inspirera till eget godisuppfinnande hemma i köket. Små bagare kan behöva hjälp av en vuxen med att smälta blockchoklad.

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 30 g syltad, hackad ingefära
  • 30 g hackade valnötter
  • 25 g blockchoklad
  • kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa, ingefära och valnötter till en jämn massa. Forma den till kulor.
    2. Smält blockchokladen i vattenbad. Lägg chokladen i en djup tallrik som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Obs! Vattnet får inte koka, då blir chokladen grynig.
    3. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna att kallna och rulla dem därefter i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben