Julmums

Serverar: 12 portioner

Inte gott bara till jul förstås

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl vatten, kallt
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl vatten, kokhett
  • Garnering
  • 4 dl kokosflingor
  • 1 msk kakao
  • 3 ½ dl karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.
    2. Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 minuter till en pösig smet.
    3. Blanda kokosflingor och kakao. Forma små bollar av smeten och vänd hälften av dem i kokos/kakao och hälften i karamellströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben