Pannacotta med äppelgelé och syltad ingefära
Servera gärna pannacottan i höga glas.
Ingredienser
3 dl grädde, valfri fetthalt
¾ dl Dansukker Gelésocker Multi
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
Gelé
1½ dl äppeljuice
¾ dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk hackad syltad ingefära
Instruktioner
- Koka grädden och kryddorna på svag värme i 2-3 minuter.
Tillsätt gelésockret och koka i ytterligare ½ minut. Sila bort kryddorna.
- Fördela i 4 glas. Låt stelna i kylskåp. Fördela ingefäran i glasen.
- Koka upp juice och gelésocker och låt svalna något innan det fördelas i glasen.
- Ställ i kylskåp till serveringen. Pannacottan kan även serveras utan gelé.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag gjorde denna Julpannacotta på Julafton, men hoppade över den syltade ingefäran den uppskattades av hela familjen. Lycka till!