Julpannacotta

Serverar: 4 portioner

Pannacotta med äppelgelé och syltad ingefära Servera gärna pannacottan i höga glas.

Ingredienser

  • 3 dl grädde, valfri fetthalt
  • ¾ dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • Gelé
  • 1½ dl äppeljuice
  • ¾ dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 2 msk hackad syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka grädden och kryddorna på svag värme i 2-3 minuter. Tillsätt gelésockret och koka i ytterligare ½ minut. Sila bort kryddorna.
    2. Fördela i 4 glas. Låt stelna i kylskåp. Fördela ingefäran i glasen.
    3. Koka upp juice och gelésocker och låt svalna något innan det fördelas i glasen.
    4. Ställ i kylskåp till serveringen. Pannacottan kan även serveras utan gelé.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ros 25 december 2009

    Jag gjorde denna Julpannacotta på Julafton, men hoppade över den syltade ingefäran den uppskattades av hela familjen. Lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben