Jacob Wismars julpannacotta

Serverar: 4 portioner

Krämig pannacotta kryddad med klassiska julkryddor som kardemumma och apelsin

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker, ca
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 0,5 apelsin, skal
  • 4 stjärnanis
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 svenska vinteräpplen, gärna Ingrid Marie
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, vaniljsocker, kardemumma och rivet apelsinskal i en kastrull. Lägg i stjäranisen och koka upp under omrörning. Rör ned gelésockret och koka cirka 30 sek-1 min.
    2. Fördela blandningen i 4 portionsglas. Förvara kallt i 1 timme.
    3. Tärna äpplena och stek dem i smör och socker. Toppa pannacottan med stekta äpplen precis innan servering.
    4. Njut!
    5. Välj soja- eller havregrädde om du är laktosintolerant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben