Jacobs pepparkaksmusli

Tid: 30 minuter

Fantastiskt god och nyttig musli men härlig smak av pepparkaka. Den kryddblandning som dessutom är bra för magen.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • ½ dl rårörsocker
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vatten
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl russin
  • 2 msk krossade linfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
    3. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
    4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.
    5. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
    6. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    14

    Kommentarer (2)

    Skorpis 14 februari 2009

    Supergod musli. Detta blev en frukostfavvo!!

    Thenidiel 28 juni 2012

    Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben