Flygande Jacob som risgratäng

Serverar: 4 portioner

En ny variant på flygande Jacob.

Ingredienser

  • Risbotten
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 dl ris
  • 2 msk Philadelphiaost att smörja formen med
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl vispgrädde
  • ¾ msk curry
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk italiensk salladskrydda eller ½ tsk salt
  • 2 bananer
  • 140 g (1 pkt) bacon
  • 1 dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och smör. Tillsätt riset och sjud på svag värme, under lock, ca 20 minuter.
    2. Smörj en ugnsform med Philadelphiaost. Låt riset svalna något. Vispa upp ägget och blanda ner det i riset. Bred ut riset i formen och tryck upp det på kanterna som ett pajskal.
    3. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Vispa grädden, blanda den med curry, chilisås och salladskrydda.
    4. Skiva bananerna. Strimla och stek baconet. Lägg kyckling, banan och bacon i pajskalet. Bred grädden över. Gratinera i 200º i 20 minuter. Strö jordnötterna över gratängen.
    5. Servera med en tomat och apelsinsallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben