Flygande Jakob

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 1 pkt 150 g bacon
  • 200 g champinjoner färska eller 1 burk ca 200 g skivade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl chilisås eller ketchup
  • 2 bananer
  • ½ dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Gör så här Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    2. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och bryn svampen lätt.
    3. Vispa samman grädde, crème fraiche och chilisås eller ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225°C, 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.
    4. Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad smaklig måltid

    Liknande recept

    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11
    4.8
    45 min
    6
    2

    Kommentarer (3)

    misimurf 27 augusti 2008

    Väldigt god och lättlagade. Men jag tycker att det blev för lite sås. Nästa gång kommer jag öka på såsmängden och krydda rätten lite.

    Josses 24 oktober 2010

    Gjorde denna idag till sonens födelsedagskalas. Tog Karl-Johansvamp i stället för champinjoner, tog även lite mer sås, så i kommentaren före att det var lite lite sås. Alla tyckte det var så gott! Blir en klar 5:a från oss. KOmmer att göra den igen. Mvh Christina / Josses

    Topzy66 2 juni 2014

    Hej! Denna rätt gjorde vi i familjen igår.. Klar 5:a ifrån oss. Med vänlig hälsning ann-louise

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben