Öberg's flygande Jakob (Asian style)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag och min fru älskar kyckling i Jordnötssås, Vi älskar även flygande Jakob, kombinationen blev fantastisk!

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1 helgrillad kyckling
  • 400 g burk kokosgrädde
  • 1 dl torrostade jordnötter
  • 1 dl jordnötssmör (inte för sött)
  • ½ msk röd curry-pasta
  • Ca 140 g bacon (1 pkt)
  • 1 tsk sambal olek, eller efter styrka och smak
  • 2 dl jasmin- eller basmatiris
  • Instruktioner

    1. Ta fram en ugnssäker form. Dela kycklingen i bitar (ta bort ben om så önskas). Sprid ut kycklingen i formen jämnt. Skala och skiva bananerna efter önskemål. Lägg bitarna på kycklingen jämnt och fint. Blanda kokosgrädden, jordnötsmöret, currypastan, sambal olek i en bunke. Häll blandningen i formen så det täcker. Strö ett tunt lager curry över bananerna och såsen. Hacka bacon och stek den knaprig, låt den vila på hushållspapper ett par minuter. Grovhacka jordnötterna och strö det tillsammans med baconen över blandningen i formen. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 min (varmluftsugn ca 15 min).
    2. Koka upp riset i 4 dl vatten och låt stå på låg värme under lock i 15 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (1)

    liindaa87 30 mars 2015

    Super god maträtt, godare än vanlig flygande jacob =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben