Pilgrimsmusslor Asian Style

Serverar: 4 portioner

Smarrigt, lite lyxigt t.ex en fredagskväll med ett gott vitt vin till!

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • Salt
  • Peppar
  • 6 brysselkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilipeppar
  • 200 g shitake svamp eller champinjoner
  • 50 g smör
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och strimla chilin. Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära. Häll det över svampen. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna. Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering. Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben