Pilgrimsmusslor med saffransås

Om man gillar musslor är nog detta gott. Men jag gillade inte smaken för jag äter inte musslor alls, men man ska alltid testa. älskar och testa nytt.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • ½ msk muskotnöt
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk fiskfond
  • 1 dl sojagrädde
  • ¼ g saffran
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 pilgrimsmusslor
  • ½ chili finhackad
  • 1 citron, saften av
  • Instruktioner

    1. Saffranssåsen: Sjud vin, grädde och fiskfond i en kastrull under några minuter. Tillsätt muskotnöt och en nypa saffran. Sjud ytterligare några minuter. Såsen ska ha en gräddig konsistens. Smaka av.
    2. Spenaten: Skölj och krama ur spenaten ordentligt och fräs den i en panna med lite olivolja. Lägg ned finhackad röd chili, vitlök och citron. Fräs några minuter till.
    3. Pilgrimsmusslorna: Torka musslorna torra och grilla dem hastigt i en grillpanna med ränder. Grilla på hög temperatur. Lite större musslor tar ungefär 2-3 minuter att grilla. Musslorna blir bäst om de får fin stekyta samtidigt som de är något ofärdiga i mitten.
    4. Anrätta: Klicka tre spenathögar på varje tallrik och häll lite sås över varje hög. Lägg på nygrillade musslorna. Servera omedelbart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben