Dubbelpanerad bergtungsfilé med pilgrimsmussla och kräftstjärtar

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

En billigare plattfisk än sjötungan men nästan lika god när den anrättas så här...

Ingredienser

  • 1 bergtungefilé
  • 1 pilgrimsmussla (bara muskeln)
  • 2 svenska kräftor, eller frysta kräftstjärtar
  • Små färskpotatisar (när sådana finns)
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Smör
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Skala kräftorna och spar stjärtar och klokött.
    2. Skala och koka potatisen, inte för mycket - den skall ha tuggmotstånd.
    3. Dubbelpanera bergtungan, salta och låt vila.
    4. Mjöla pilgrimsmusslan runtom. Halstra musslan snabbt runtom på hög värme. Håll varm.
    5. Bryn bergtungan i hett smör, först på hög värme, sedan svagare, men inte mer än en minut på var sida. Den får inte bli överstekt.
    6. Lägg upp på varm tallrik med kräftköttet runt musslan. Häll över det brynta smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben