Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Serverar: 1 portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 2-3 tsk fiskfond från flaska
  • 2-3 pilgrimsmusslor utan skal
  • cayennepeppar
  • 3 (ca 50 g) schalottenlökar
  • 3-4 (ca 50 g) färska,champinjoner
  • 1 tomat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter. Då är musslorna klara atttas upp. Tinade musslor tar två minuter att tillaga. Låt såsen koka ihop till härligt krämig konsistens. Smaka av den med mer fond om så behövs och med en aning cayennepeppar. Skär grönsakerna i klyftor eller bitar och fräs dem hastigt i smöret. Salta och peppra. Lägg upp grönsakerna på het tallrik. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben