Pilgrimsmusslor på sparrisbädd

Serverar: 4 portioner

Har du inte provat dessa delikatesser är det dags!

Ingredienser

  • 8-10 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 12 pilgrimsmusslor
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hyvla sparrisen i tunna strimlor med en osthyvel. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm sparrisen i oljan utan att den tar färg. Salta och peppra.
    2. Gör såsen: Skala och finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinet och vinägern och låt koka sakta tills endast några matskedar vätska återstår.
    3. Öka värmen på plattan något. Klicka i smöret under ständig vispning. Ta såsen från värmen när den är krämig. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
    4. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar på båda sidorna. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i musslorna när smöret börjar bli brunt och stek varje sida i ca 1 minut.
    5. Servera musslorna ovanpå sparrisen och ringla såsen runtom. Garnera med en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ravnborg 26 mars 2011

    Vi fick den här rätten som förrätt hos våra vänner, det var det godaste förrätten som jag ätit!

    kanis 3 januari 2014

    Vad säger man? en förrätt med smaker som gifter sig på ett sätt så att smaklökarna är i himmelen.TACK

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben