Trattkantarell-risotto med stekta pilgrimsmusslor

Serverar: 2 portioner

fyndade detta recept på "folkofolk.se/fredagsmys" ett glas eller två Estancia Chardonnay 2013 art.nr 6320 satt finfint till.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 1 dl vitt vin
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • Salt
  • Olja att steka i
  • 1 påse blandade bladgrönsaker (spenat, ruccola mm)
  • Saft från 1/2 citron
  • salt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och ha i smöret. Skala och skär lök och vitlök fint. Låt fräsa i smöret tillsammans med ris och den torkade svampen. Tillsätt vinet och låt allt koka en stund. Sänk sedan värmen något.
    2. Koka upp buljongen i en separat kastrull och låt den sedan stå på låg värme. Häll på cirka en deciliter varm buljong på riset och rör om. När vätskan kokat bort, tillsätt mer buljong. Rör om efter varje gång så att inte riset bränner vid i botten. Fortsätt att tillsätta buljong i omgångar tills riset är mjukt men fortfarande har lite tuggmotstånd och allt har en krämig konsistens. Det kan ta cirka 20 minuter.
    3. Blanda i den rivna osten.
    4. Torka pilgrimsmusslorna helt torra, strö över lite salt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i musslorna, det skall riktigt fräsa om musslorna i oljan.. Stek tills de fått en gyllene färg på båda sidor, flytta runt musslorna lite så de inte bränner fast. Lägg de varma pilgrimsmusslorna på en bit hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben