Julscones

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och te och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Ingredienser

  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1½ dl hackade, torkade fikon
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk Dansukker brödsirap
  • 2 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg.
    3. Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter.
    4. Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna.
    5. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben