Ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.
Ingredienser
150 g Arla svenskt smör
1 dl kakao
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl
Garnering
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
Till servering
2 ½ dl Arla Köket vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret och rör ner kakao.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Krossa kaffebönorna i en mortel.
Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
- Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm.
Låt kakan kallna.
Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)