Kaffekladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.

Ingredienser

  • 150 g Arla svenskt smör
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk hela kaffebönor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnering
  • ½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
  • Till servering
  • 2 ½ dl Arla Köket vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret och rör ner kakao.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    6. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
    7. Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben