Kaffekyssar

Serverar: 50-60 portioner

En chokladkaka med smak av kaffe. Otroligt gott.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 4 1/2 dl (270 g) vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och rör ner sockret. Stöt kaffepulvret fint i en mortel och blanda med mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i smörblandningen och arbeta ihop till en deg.
    2. Forma degen till små äggformade kakor i handflatan med hjälp av en tesked. Lägg kakorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och gör en liten skåra med skedens kant i mitten av varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 7 minuter. Kakorna ska inte ha stelnat helt, de får gärna vara lite mjuka i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben