Serverar: 50-60 portioner
En chokladkaka med smak av kaffe. Otroligt gott.
Ingredienser
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 msk snabbkaffepulver
4 1/2 dl (270 g) vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Smält smöret och rör ner sockret. Stöt kaffepulvret fint i en mortel och blanda med mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i smörblandningen och arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till små äggformade kakor i handflatan med hjälp av en tesked. Lägg kakorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och gör en liten skåra med skedens kant i mitten av varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 7 minuter. Kakorna ska inte ha stelnat helt, de får gärna vara lite mjuka i mitten.
Liknande recept
Kommentarer (0)