Kaffepannacotta

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Efterrätt för vuxna, så gott......!

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 0.75 dl hela kaffebönor
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 blad gelatin
  • 1 pkt frysta hallon
  • 4 msk honung
  • Instruktioner

    1. Häll grädden och kaffebönorna i en tjockbottnad kastrull och låt det sjuda i 3-4 minuter.
    2. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Sila upp kaffebönorna och tillsätt sockret i grädden. Ta upp gelatinbladen från vattenbadet, krama ur dom lätt och tillsätt dom i grädden. Vispa tills gelatinet löst sig och slå genast upp i 6 vackra glas. Ställ kallt i kylskåp några timmar för att stelna.
    3. Tina hallonen. Lägg hallonen i en sil och mosa ur dom så att du får en sås utan kärnor. Tillsätt honung i såsen. Servera pannacottan med hallonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben