Choklad och kaffepannacotta med geléhallontopp
Jag gör gärna pannacotta när jag ska ha många gäster. Göres med fördel dagen innan så allt hinner stelna ordentligt. Föredrar man den mindre söt så hoppar man över geléhallontoppen och serverar med hallongrädde i stället.
Ingredienser
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
2 tsk frystorkat kaffe
100 g mörk choklad
3 ½ gelatinblad
Topp
2 dl vispgrädde
25 geléhallon
Dekoration
Vispad grädde
Geléhallon
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
- Blanda grädde, vaniljsocker, strösocker, kaffepulver, mörk choklad och ge ett snabbt uppkok. Vispa under tiden som chokladen smälter. Ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen, tillsätt dem till chokladblandningen och vispa tills de smält.
- Häll upp i fina glas och ställ kallt att stelna.
- Smält geléhallonen i grädden på svag värme, vispa under tiden. Sjud tills blandningen tjocknar. Låt svalna, men inte stelna, innan det skedas över den kalla pannacottan. Ställ kallt tills de ska serveras.
- Dekorera med en klick vispad grädde och ett geléhallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)