Kahluaparfait

Serverar: 12 portioner

Söt kaffelikör är en vanlig ingrediens i drinkar. Här kommer den goda smaken till sin rätt i en krämig och kall dessert. Vackrast som pynt blir färska bär, men frysta duger också.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 7 dl vispgrädde
  • 20 cl Kahlua (kaffelikör)
  • Tillbehör
  • Hallon
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker, i vattenbad, till en tjock kräm. Låt den svalna. Vispa grädden och blanda den med äggvispet. Smaksätt med likören och häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.
    2. Täck och ställ formen i frysen minst sex timmar, gärna tills nästa dag. Serveras tillsammans med hallon och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben