Kladdkaka på maizena med Kahlua parfait

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 55 minuter

Glutenfri kladdkaka som alla kan göra .

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 125 gram smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Kahluaparfait
  • 2 ägg
  • 4 cl Kahlua
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 cl kaffe
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser, Vispa upp 3 ägg med lite socker tills det blir en porös smet . Rör ner de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i cirka 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna. Separera äggvitan från 2 ägg och vispa den med lite socker till en porös men fast smet. Vispa grädden . Vänd ner äggskummet i grädden tillsammans med Kahlua och kaffet. Låt stå i frys i 30 min Servera kladdkakan pudrad med florsocker och toppad med parfait. Smaklig spis.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben