Hittade receptet på Aftonbladet. Receptet skrivet av Jozefine Björkman, all heder till henne. Har nu provat, vansinnigt gott.
Men den bör stå i kylen till nästa dag, var ståndaktig.
Jag har smakat både med lakritsströssel och salmiakströssel och tycker att det är mycket godare med lakritsströssel.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 msk sirap
½ msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
3 stora msk hasselnötskräm
1 dl lakritsströssel eller salmiakströssel
100 g toblerone
Instruktioner
- Blanda ägg och socker.
Häll sedan i smöret och sirapen.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke. Blanda sedan detta med de andra ingredienserna.
Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken.
- Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter beroende på ugn. Låt sedan kakan svalna av och sätt sedan i kylen till nästa dag, godast så.
- Servera den sedan med vispad grädde eller vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Den är jäkligt god
Den skall jag prova älskar lakrits
Mums för den som gillar lakrits (vilket innebär att jag får ha den i fred från maken), och trevlig konsistens - lite knapriga bitar i det kladdiga.
Njae, alldeles för mycket strössel i min smak. Gillade inte att det knastrade när jag åt eftersom det gav mig känslan att äta bara socker. Har gjort den igen, men då bara ströat kanterna på formen med lakritsströssel och ersatt tobleronen med marabou mintchoklad. Det blev gott.