Kladdkaka med lakrits

Hittade receptet på Aftonbladet. Receptet skrivet av Jozefine Björkman, all heder till henne. Har nu provat, vansinnigt gott. Men den bör stå i kylen till nästa dag, var ståndaktig. Jag har smakat både med lakritsströssel och salmiakströssel och tycker att det är mycket godare med lakritsströssel.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 msk sirap
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 stora msk hasselnötskräm
  • 1 dl lakritsströssel eller salmiakströssel
  • 100 g toblerone
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg och socker. Häll sedan i smöret och sirapen. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke. Blanda sedan detta med de andra ingredienserna. Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken.
    2. Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter beroende på ugn. Låt sedan kakan svalna av och sätt sedan i kylen till nästa dag, godast så.
    3. Servera den sedan med vispad grädde eller vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (4)

    Tova-Clara 27 mars 2008

    Den är jäkligt god

    KramisGumman 11 november 2008

    Den skall jag prova älskar lakrits

    frucaos 12 september 2009

    Mums för den som gillar lakrits (vilket innebär att jag får ha den i fred från maken), och trevlig konsistens - lite knapriga bitar i det kladdiga.

    Sakate 22 november 2009

    Njae, alldeles för mycket strössel i min smak. Gillade inte att det knastrade när jag åt eftersom det gav mig känslan att äta bara socker. Har gjort den igen, men då bara ströat kanterna på formen med lakritsströssel och ersatt tobleronen med marabou mintchoklad. Det blev gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben