Kaipsoppa

Serverar: 4 portioner

En gotländsk specialitet, om du smakat den här på Gotland nån gång så vet du hur otroligt god den är: Vi tycker att denna soppa är en delikatess.

Ingredienser

  • 1 liter skivad potatis
  • 1 liter skivad kaiplök (vildlök) eller små späda purjolökar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • ½ liter grädde
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    Fräs kaiplöken i smöret tills den blir glansig Tillsätt buljongen och potatisen. Låt koka till potatisen blir mjuk. Tillsätt grädden. Kör soppan i en mixer till en slät och fin konsistens. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och en nypa socker. Blir soppan för tjock späd med buljong. Servera soppan het tillsammans med en matsked creme fraiche på topp, samt en nybakad baguette med rikligt med ost emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben