Kalasfisk

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 - 600 g färsk eller fryst fiskfile , t ex rödspätta
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 frp saffran
  • 1 tsk curry
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • ev 2 msk saft av citron
  • GARNERING
  • 100 g rensade räkor eller 200 g smörfrästa champinjoner eller 1 burk musslor , 225 g
  • Instruktioner

    Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i smör i en traktörpanna. Strö över saffran och curry. Fräs ytterligare någon minut. Strö över mjöl och rör om. Spädd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärning och låt koka någon minut. Smaksätt med dragon,salt, peppar och ev citronsaft. Lägg ner fiskfiléerna i såsen. Koka på svag värme under lock 3-5 min. Strö över räkor, svamp eller musslor. Servera direkt ur pannan. Gott med pressad potatis och broccoli till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dolores 3 april 2008

    Kalasgod !!! Både vuxna och barn var överförtjusta. Dessutom rätt så lättlagad-----och det gör ju inget.

    margarethafg 18 februari 2010

    Kalasgod är namnet och det är rätten också. En garanterad favorit i receptboken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben