Hela familjens kalasfisk

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Den här grytan älskar vi i familjen.

Ingredienser

  • 2 pkt djupfryst fisk
  • 2 gula lökar
  • 250 g grönsaksblandning
  • Margarin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl apelsinjuice
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Tina fiskblocket så att det går att skära i bitar.
    2. Skala och skiva löken och fräs lök och grönsaker ihop i margarinet tills de blir mjuka men utan att de tar färg. Tillsätt buljong, pressad vitlök, grädde, tomatpuré, vatten och apelsinjuice. Krydda med salt o vitpeppar efter smak.
    3. Lägg fisken i grönsaksröran, låt sjuda under lock 10-15 min. Strö persiljan över och bjud ur grytan, servera ris eller potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben