Helt underbart god pizza deg! Jästen och bakpulvret gör den fluffig och fin! Görs enkelt i långpanna. Tomatsåsen är också underbart smakrik! Sedan kan man välja fyllning efter egen smak.
Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och arbeta degen smidig. Pensla långpannan med olivolja och lägg i degen och platta ut. Täck och låt jäsa i 20 minuter. Tomatsåsen görs med fördel under jästiden. Blanda tomatpuré, olja, pressad vitlök och vatten. Krydda med oregano, timjan och svartpeppar. Bred ut tomatsåsen på pizzan och lägg på valfri fyllning. Grädda pizzan mitt i 225 graders ugn 8-10 minuter eller tills osten smält och kanterna jäst upp.
Tack för ett bra recept. Gjorde både degen och tomatsåsen. Köttfärs och salami som fyllning. Gick även bra att värma dagen efter, det lilla som blev kvar. Denna kommer jag att göra flera gånger.
Underbart deg och sås! Vår nya favorit.