Sen jag gjorde denna pizza för första gången så har jag aldrig provat något annat recept. Detta är enligt mig fulländat. Själv så tror jag att tomatsåsen är den lilla hemligheten. Därför så måste jag ju dela med mig till er av det.
Ni som inte gillar den amerikanska varianten av lite tjockare botten ska inte göra denna.
Ingredienser
Degen
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
9 dl vetemjöl
Tomatsås
2 gula lökar
3 msk olja
1 burk krossade tomater
1 dl ketchup
0,75 dl vatten
2 msk tomatpuré
3 msk pizzakrydda
11/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Fyllning
Ost
Skinka
Tomater
Röd paprika
Instruktioner
- Degen:
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser. Knåda till en smidig deg, låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Tomatsåsen:
Hacka löken grovt och fräs den i oljan. Rör ned övriga ingredienser. Låt puttra i 20 minuter under lock.
- Kavla ut degen till en tunn botten på en långpanna, låt jäsa i 5 minuter. Fördela sen tomatsåsen, lägg därefter på det mesta av osten sen skinka, tomat och paprika. Sist lite ost på toppen. Men vilken topping du vill använda är naturligtvis upp till dig.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (11)
Denna pizza äger har gjort den flera gånger
denna panpizza va mycket god blir fler gånger
En av de bästa hammapizzor som jag gjort. Jag la till salt i degen, Jag tyckte att det saknade. Men en klar 5:a Tack så mycket från hela familjen
JÄTTE GOD!! Men jag gjorde med Tomatsås , Taco köttfärs,rödlök ,paprika och svarta oliver och ost Godare än köpt pizza... Tack för receptet
Perfekt! Hela familjen fick välja sin egen fyllning och alla blev supernöjda! Tack!
Vad kul att det blev bra!
Blev fantastiskt bra! använde salt i degen bara annars blev det enligt receptet
Tack för din givmildhet att "dela med dig"! Bästa pizzan det beröm jag fått för pizzan blir dig tillgodo!
Tack för en super god och bra recept! Bakar denna nästan varje månad.
Gött! Gör den för andra gången nu, slängde dock i salt och en nypa bakpulver i degen för lite extra fluff och smak :)
Fantastisk god och bästa panpizzareceptet