Panpizza med köttfärs

Serverar: 1 portioner

Här kommer ett recept på panpizzadeg, och ett recept med köttfärssås. Annars är det bara att byta ut köttfärsen mot något annat, fantasin har inga gränser:))

Ingredienser

  • Panpizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm socker
  • 1 msk bakpulver
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja till varje form
  • 2 runda pajformar, ca 26 cm i diameter, eller en stor, ca 36 cm, eller en vanlig långpanna, bara pajformarna inte har en löstagbar botten eftersom oljan då läcker ut
  • Panpizza med köttfärs
  • Ugn 255°
  • En sats pizzadeg (se ovan)
  • Sås
  • 1 msk gula senaps frön
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 2 tsk torkad dragon 1 dl rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm socker
  • 1 tsk vinäger
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 4 skivade tomater
  • 250 g mozzarellaost i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Pizzadegen: Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta till en slät deg. Strö över lite mjöl och ställ att jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.
    2. Smörj formarna eller formen med olja. Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i botten att jäsa ca 30 min.
    3. Med köttfärs: Gör en sats pizzadeg och förbered tom den andra jäsningen i formar. Stöt i en mortel senapsfrö och dragon. Tillsätt olja lite i taget så att det blir en mosig massa. Blanda ner salt, socker och vinäger.
    4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttfärsen smulig. Blanda ner löken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt, peppar och timjan.
    5. Fördela senapsolja i ett jämnt lager på de jästa pizzabottnarna. Lägg på köttfärsen och skivade tomater. Täck med mozzarellaost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben