pizzabullar med köttfärs

Serverar: 30 portioner

Passar bra att ha med sig till stranden eller på picnicken

Ingredienser

  • Bulldeg
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 l mjölk
  • 1 paket jäst
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 1,3 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • ca 300-400 g köttfärs
  • 1 hackad lök
  • Tomatpuré
  • Ketchup
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn löken och köttfärsen, tillsätt tomatpuré och lite ketchup. Krydda (fritt fram för egna smaksättningar)
    3. Blanda ihop bulldegen, låt den jäsa 30 minuter. Kavla ut degen. Bred fyllningen på degen och rulla ihop som med kanelbullar.
    4. Strö över riven ost och grädda cirka 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Amber 13 juli 2008

    Jättegoda pizzabullar! Detta kommer vi att göra flera ggr! Tack för receptet! Kram Annica

    janehall 19 februari 2010

    Dom här har jag bakat förr,jätte goda.Bra mellanmålsmat till hungriga barn o ungdommar.Går åt rätt många..

    sarapp 23 februari 2010

    Ett toppen bra mellis! detta kommer jag göra flera gånger.

    Erikaaah 10 mars 2010

    Detta ska jag testa i eftermiddag :) Hoppas att jag lyckas :)

    sadiashah 9 februari 2011

    Jättegoda, bakades till ett knytkalas. Får en fyra av mig! Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben