Pizza hemlagad á la Sanna

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Hemlagad pizza är alltid gott. Det är lätt att göra och man får själv välja vad man vill ha på. Denna gången så blev det 3 stycken rejäla pizzor som påminde lite om panpizza och som gav en bra mättnadskänsla till min hungriga tonåring. Recept pizzadegen samt pizzasåsen är tagna ur kokboken ”Ung & hungrig”. Den enda skillnaden är att jag bytte ut rågsikt mot vetemjöl och krossade tomater mot passerade. Receptet är egentligen för 4 personer men jag valde att göra den för 3. Vi använde pizzatallrikar och dom är med på bilden.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 25 gram jäst
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl (rågsikt)
  • Såsen
  • 1 dl passerade tomater (krossade)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ tsk torkad oregano
  • Fyllning
  • Pizza: 1 (längst upp till vänster i bild)
  • 100-200 gram kantareller
  • ¼ röd paprika
  • 1 skivad tomat eller 5 körsbärstomater
  • ½ skivad gul lök
  • ½-1 dl riven ost valfri sort
  • Pizza: 2 (längst upp till höger i bild)
  • 3 stora skivor rökt kalkon
  • 20 små tapas salami
  • ¼ röd paprika
  • 1 skivad tomat eller 5 körsbärstomater
  • ½ skivad gul lök
  • ½-1 dl riven ost valfri sort
  • Pizza: 3 (längst ner i bild)
  • 200 gram kebabkött
  • ½-1 dl riven ost valfri sort
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Smula ner jästen i en bunke och häll över det ljumna vattnet (37*). Tillsätt salt, olja och sedan mjölet i omgångar. Blanda och knåda degen smidig och låt jäsa i 20-30 minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna och vispa ihop såsen
    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den ytterligare. Dela degen i 3 delar. Kavla ut till runda pizzor. Fördela såsen lika på samtliga tre pizzor och bred ut den jämnt.
    5. Lägg sedan på fyllningarna till pizza: 1, pizza: 2 och pizza: 3. Strö sist på osten.
    6. Grädda i mitten av ugnen (en pizza i taget) 225 grader i 10-12 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben