Pizza hemlagad á la Sanna
Hemlagad pizza är alltid gott. Det är lätt att göra och man får själv välja vad man vill ha på. Denna gången så blev det 3 stycken rejäla pizzor som påminde lite om panpizza och som gav en bra mättnadskänsla till min hungriga tonåring.
Recept pizzadegen samt pizzasåsen är tagna ur kokboken ”Ung & hungrig”. Den enda skillnaden är att jag bytte ut rågsikt mot vetemjöl och krossade tomater mot passerade. Receptet är egentligen för 4 personer men jag valde att göra den för 3. Vi använde pizzatallrikar och dom är med på bilden.
Ingredienser
Deg
2 ½ dl ljummet vatten
25 gram jäst
1 msk olivolja
½ tsk salt
6 dl vetemjöl (rågsikt)
Såsen
1 dl passerade tomater (krossade)
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 krm salt
½ tsk torkad oregano
Fyllning
Pizza: 1 (längst upp till vänster i bild)
100-200 gram kantareller
¼ röd paprika
1 skivad tomat eller 5 körsbärstomater
½ skivad gul lök
½-1 dl riven ost valfri sort
Pizza: 2 (längst upp till höger i bild)
3 stora skivor rökt kalkon
20 små tapas salami
¼ röd paprika
1 skivad tomat eller 5 körsbärstomater
½ skivad gul lök
½-1 dl riven ost valfri sort
Pizza: 3 (längst ner i bild)
200 gram kebabkött
½-1 dl riven ost valfri sort
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Smula ner jästen i en bunke och häll över det ljumna vattnet (37*). Tillsätt salt, olja och sedan mjölet i omgångar. Blanda och knåda degen smidig och låt jäsa i 20-30 minuter.
- Blanda alla ingredienserna och vispa ihop såsen
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den ytterligare. Dela degen i 3 delar. Kavla ut till runda pizzor. Fördela såsen lika på samtliga tre pizzor och bred ut den jämnt.
- Lägg sedan på fyllningarna till pizza: 1, pizza: 2 och pizza: 3. Strö sist på osten.
- Grädda i mitten av ugnen (en pizza i taget) 225 grader i 10-12 minuter
Liknande recept
Kommentarer (0)