La pizza à la Mama Theresa

Serverar: 4 portioner

Gör pizzan utan tomatsås och du får pizza Bianca!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • ½ paket, 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Zeta olivolja Classico extra vergine
  • 2 krm salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Pålägg till pizza
  • 2 frp à 125 g, Zeta mozzarella , riven
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 msk Zeta Casa Di Luca olivolja Intenso Extra Vergine
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin
  • 190 g Zeta oliver Cerignola svarta
  • 2 dl Zeta pastasås basilika
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt. Blanda in vetemjöl till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    2. Sätt ugnen på 250°.
    3. Kavla ut degen till en lagom storlek för en ugnsplåt. Olja en plåt och lägg på pizzadegen, bred på tomatsås. Strö över mozzarella och champinjoner.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    5. Tag ut och ringla över olivolja. Strö över salt och rosmarin. Grädda ytterligare 5 minuter.
    6. Toppa med oliver vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben