Familjens äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Är enkel och snabb att göra och blir bäst med fasta, lite syrliga äpplen.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 7-8 skalade, grovrivna äpplen
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda degen, gärna i en matberedare och låt den vila kallt minst en timme.
    2. Sätt ugnen på 200º.
    3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, picka den med en gaffel och förgrädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
    4. Bottna med rivna äpplen, vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den över.
    5. Grädda i ytterligare ca 35 minuter.
    6. Servera den gärna med en klick mjuk vaniljglass men den är god precis som den är.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben