Kalaskringlor

Serverar: 20-25 portioner

Möra och sköra kringlor är en verklig finess för kaffebordet. Visst är det lite besvärligt att baka dem men desto mer njuter man av härligheten när de är färdiga.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vispgrädde
  • 2½ dl vetemjöl
  • Vatten till pensling
  • Smör eller margarin till plåten
  • Glasering
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk apelsinsaft
  • 1-2 droppar olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör matfettet vitt och poröst.
    3. Tillsätt grädde och mjöl och arbeta ihop degen. Låt den vila i kylskåp 15-20 minuter.
    4. Rulla ut degen till 20-25 längder, ca 20 cm långa. Forma till kringlor och lägg dem på smord plåt.
    5. Pensla med vatten och grädda kringlorna guldgula. Lossa de färdiggräddade kakorna försiktigt från påten och låt dem kallna.
    6. Glasera de kalla kringlorna med siktat florsocker utrört med apelsinsaft och med ett par droppar olja i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben