Bergets Kalaskringlor

Serverar: 10 portioner

Sköna kalasstunder med frasiga och nötiga kringlor

Ingredienser

  • 5 Plattor djupfryst smördeg
  • 2 Äggulor
  • 0,5 dl Valnötter
  • 0,5 dl Socker
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 dl Aprikospure/marmelad
  • 1 dl Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 200c
    2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dom var och en för sig till ca 60cm långa längder. Vik sedan varje längd 3 ggr på längden skär sedan av dom på mitten . Nu har man 10 bitar a 30 cm.
    3. Pensla dessa med uppvispade äggulorna. Blanda valmötter,socker, kardemumma och strö detta över längderna. (Kardemumman kan uteslutas ) Vrid längderna några varv och forma kringlor.
    4. Grädda i 200c ca 10 min .
    5. Låt kringlorna svalna och pensla dom med aprikospuren/marmeladen .
    6. Rör samman florsocker o ringla över dom nu svala kringlorna.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben