Räkmacka med avokado och nobisdressing

Serverar: 4 portioner

En lyxmacka med ett berg av räkor. Den milda nobisdressingen förhöjer smaken ytterligare.

Ingredienser

  • 2 kg räkor, frysta, med skal
  • 2 st ciabattabröd
  • 1,5 msk olivolja, till pensling
  • 2 st avokador
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • 2 st salladslökar
  • 100 g sockerärter
  • Nobisdressing
  • 1 st äggula
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,8 dl rapsolja
  • 1 st vitlök, pressad, klyfta
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 4–5 min.
    2. Nobisdressing: Blanda ägggula, vinäger och senap i en bunke. Droppa i oljan under vispning. Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar och gräslök. Ställ svalt till servering. Dela, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Droppa över citronsaft så att den inte mörknar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla sockerärterna.
    3. Fördela räkor, avokado, sockerärter och salladslök på brödskivorna. Ringla nobisdressingen över. Lägg på den andra brödskivan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben