Fräsch citron- och chokladlakritspaj

Serverar: 8 portioner

Supergod efterrätt som passar även den som inte är så förtjust i lakrits (jag :) då lakritssmaken inte är jättestark.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • Topping
  • 2 st Marabou mjöklchoklad med lakrits i (á 43 gram)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader ca 25 minuter
    2. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll sedan i det smälta smöret och rör ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm. Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.
    3. Grädda längst ner i ugnen.
    4. Hacka chokladen och strö över pajen när den är färdig. Låt kallna innan den serveras.
    5. OBS! Marabou verkar ha slutat tillverka choklad med lakrits?! (inte saltlakrits) Jag testade med Anthon Berg mörk choklad med salmiak. Det funkade men blev inte riktigt rätt, inte så mycket lakritssmak... :) Finns säkert fler choklad/lakrits att testa sig fram med!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grill 27 juni 2015

    Den var mums. Servera grädde och färska hallon till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben