Citron- och basilikafisk

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Viktväktarvänlig.

Ingredienser

  • 300 g vit fiskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,25 dl hackad basilika
  • 1½ dl fraiche, 2%
  • ½ fiskbuljongtärning
  • ½ msk citronsaft
  • ½ dl riven ost, 12-13%
  • Instruktioner

    Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skiva vitlöken och strö över fisken tillsammans med basilikan. Koka ihop fraiche, fiskbuljongtärningen och citronsaften och häll över fisken. Strö över riven ost. Tillaga ca 20-30 minuter, eller tills fisken är klar, i ugn 225 grader. Servera med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    missQ 6 mars 2016

    Mycket god, ganska enkel och lite annorlunda från andra fiskrätter vi brukar äta. Sparar den i min kokbok. Den ska göras igen.

    Lottis1 22 februari 2017

    Suveränt god rätt och enkel att göra. Har redan gjort den flera gånger. Älskar basilika. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben