Basilikafisk med mozarella och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett medelhavsinspirerat recept som jag hittade på nätet för flera år sedan. Det finns inte kvar och det tycker jag är synd för det är snabbt, enkelt och mycket gott.

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilè som torsk, sej, kolja eller liknande
  • Olivolja till formen
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka färsk basilika, gärna mer
  • 3-4 tomater
  • 2-3 mozarellaostar á ca 75 g
  • Instruktioner

    Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dom i en oljad ugnsform och strö hälften av den hackade basilikan över. Skiva tomater och mozarella och varva över filéerna. Strö över lite salt och peppar och täck med resten av bazilikan. Sätt in formen i 175 gradig ugn i ca 30 min. Kolla att fisken är genomkokt. Servera med färsk tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    carina_h 7 februari 2010

    Jag följde receptet men jag tyckte att det smakade just ingenting tyvärr.

    rebeckaknas 16 februari 2010

    Bre på pesto på fisken oxå! Blir lite mer smak... men enkelt var det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben