Citron- och bananrutor

Serverar: 20-30 portioner

Mumsiga rutor.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk vetemjöl
  • 3 bananer, väl mogna
  • Ev. lite banan arom
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 citroner, skalrasp och saft
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Mosa bananerna och vänd ner i smeten. Tillsätt ev. lite bananarom om du vill förstärka banansmaken. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat, och garnera efter önskemål. Skär i upp rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Bodil56 30 januari 2009

    Så här ser min citron- och banankaka i långpanna ut. Jag tor ca 1 tsk citron arom i smeten också, går lika bra med citronjuice. Till glasyren: 1 tsk citron arom och 4 droppar gul hushållsfärg. Men som sagt: smak- och färgsätt efter egen önskan. Det blir alltid bäst.

    Monika46 3 februari 2009

    Hej! kakan ser smaskig ut, men enligt bilden så ligger där en massa små kulor, på glasyren, men det står det inget om i receptet. Vad är dessa små kulor för något?

    Tesserese 4 januari 2010

    Smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben