Marmorerad citron- och chokoffèekaka

Serverar: 10 portioner

Kombinationen av smakerna, citron, choklad och kaffe är värd att pröva. Saftig och lättbakad.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 150 g smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl filmjölk eller yougurt
  • Rivet skal av en citron + 2 msk saft
  • ½ dl kakao
  • 3 tsk frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten
  • Till formen
  • 25 g smör
  • 1 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en 2-liters sockerkaksform och fördela mandelspånen jämnt.
    2. Sätt ugnen på 175º.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda och sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt filmjölken, det smälta smöret och rör till en jämn smet. Vispa inte. Dela den i två lika stora delar. Smaksätt den ena med rivet citronskal och den andra med siktad kakao och frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten.
    4. Klicka med en stor sked ut smeten i formen, omväxlande ljus och mörk.
    5. Grädda på nedersta falsen i 50-60 minuter, prova med en sticka då tiden varierar i olika ugnar.
    6. Stjälp upp den när den svalnat i några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben