Marmorerad citron- och chokoffèekaka
Kombinationen av smakerna, citron, choklad och kaffe är värd att pröva. Saftig och lättbakad.
Ingredienser
3 stora ägg
150 g smält smör
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk eller yougurt
Rivet skal av en citron + 2 msk saft
½ dl kakao
3 tsk frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten
Till formen
25 g smör
1 dl mandelspån
Instruktioner
- Smörj en 2-liters sockerkaksform och fördela mandelspånen jämnt.
- Sätt ugnen på 175º.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda och sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt filmjölken, det smälta smöret och rör till en jämn smet. Vispa inte. Dela den i två lika stora delar. Smaksätt den ena med rivet citronskal och den andra med siktad kakao och frystorkat kaffe utrört i en aning hett vatten.
- Klicka med en stor sked ut smeten i formen, omväxlande ljus och mörk.
- Grädda på nedersta falsen i 50-60 minuter, prova med en sticka då tiden varierar i olika ugnar.
- Stjälp upp den när den svalnat i några minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)