Marmorerade kolabrownies

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 20 minuter

Underbara brownies! Kladdiga, mäktiga och fulla med nötkola

Ingredienser

  • Brownie
  • 4 ägg
  • 150 g smör
  • 50 g ljus choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl mjöl
  • Kolan
  • 25 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk mjöl
  • 1 dl malda nötter
  • Instruktioner

    1. Brownie: Rör ihop ägg och socker. Smält smör och hälften av chokladen tillsammans. Hacka resten av chokladen och blanda ihop allt.
    2. Kolan: Smält smöret och häll i grädde, socker, farin och sirap. Låt koka upp. Rör i resten av ingredienserna och låt det tjockna lite.
    3. Häll hälften av browniesmeten i en halvstor långpanna. Häll på hälften av kolan, browniesmet och kola igen. Marmorera lite snyggt och ställ in i ugnen i 8-10 min, 175 grader.
    4. Skär i rutor och låt svalna, förvara i kyl eller frys

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica1982 15 maj 2009

    Grymt goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben