Marmorerade apelsinrutor

Tid: 1 timme

Lika goda som de ser ut! Fick toppbetyg av familj och arbetskamrater.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • 4 ägg
  • 150 g Odense vita chokladtoppar
  • 150 g Odense mjölkchokladtoppar
  • Ca 100 g Odense mörka chokladtoppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader (helst varmluft) Ta en form som är ca 25x35 cm, lägg i ett bakplåtspapper och vik upp kanterna, smöra gärna pappret (jag använde Smör- & Rapsolja från Arla).
    2. Riv mandelmassan grovt, gärna i matberedare. Häll över mandelmassan i en bunke, häll i strösocker, riv över det orangea på apelsinen, pressa sedan i apelsinsaften (kan göras vid sidan om så att du kan kolla hur mycket saft det blir) och vispa med elvisp till en smidig massa. Knäck äggen ett och ett och vispa mellan varje ägg så att det blir blandat ordentligt. Häll smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen, 30 minuter. Kakan ska vara torr när man känner med en sticka. Låt kakan svalna helt (den kan mycket väl stå framme över natten).
    3. Smält chokladen var för sig, gärna i små portioner och häll över kakan. Bred ut chokladen med en slickepott om det behövs, gärna så att det blir sådär lagom blandat så att man fortfarande ser att det är olika chokladsmaker.
    4. Skär sedan rutor – gärna innan chokladen stelnat, för annars kan det bli svårt. Förvara kakan i burk med tättslutande lock, gärna i kylskåpet eller något svalt ställe (skulle tro att det även går att frysa in kakorna).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben