Marmorerade choklad- och cheesecakebrownies

Serverar: 12 portioner

Jättegoda!

Ingredienser

  • 175 g smör, plus extra till formen
  • 3 msk kakao
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 2 dl vetemjöl
  • Cheesecake
  • 250 g ricottaost
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra en 28x18 cm stor form. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta bort från värmen och rör ner kakao och socker. Vispa ner äggen, tillsätt mjöl och rör om så att allt blandas jämnt. Häll smeten i formen
    2. Gör cheesecakesmeten genom att vispa samman ricottaost, socker och ägg i en skål, klicka sedan teskedsvis över smeten i formen. Dra lätt med en slickepott genom smeterna så att de bildar ett marmorerat mönster.
    3. Grädda i 40-45 minuter eller till kakan känns fast. Låt svalna i formen, skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kicki_k 30 oktober 2013

    Den blev kanongod, tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben