Låt äggen svalna något och "knacka" sedan på äggen (t.ex. med en tesked) så att det bildas fina krackeleringar i skalet.
Blanda sedan in de övriga ingedienserna i nytt vatten och koka upp äggen i denna blandning. Låt sedan sjuda med ett lock på sniskan i 1-2 h. Kolla då och då ifall ytterligre vatten behövs tillsättas.
Äggen kan avnjutas småvarma eller kalla. Låt dem gärna svalna i vätskan. Håller sig ett par dagar i kylskåp.
Jag brukar koka mina ägg i 6 min, hur blir de egentligen när de ska koka 70+ min?
majamemma22 april 2013
De blir som hårdkokta ägg, koktiden är lång för att vätskan ska ge smak och lite färg åt ägget.
Första gången jag åt det var det tillagat av en vän från Taiwan. Där kan man köpa liknande ägg att äta som "snacks".
Jag brukar koka mina ägg i 6 min, hur blir de egentligen när de ska koka 70+ min?
De blir som hårdkokta ägg, koktiden är lång för att vätskan ska ge smak och lite färg åt ägget. Första gången jag åt det var det tillagat av en vän från Taiwan. Där kan man köpa liknande ägg att äta som "snacks".