Marmorerade ägg

Serverar: 4 portioner

Visst är de häftigt läckra...servera dem som aptitretare i halvor eller klyftor...

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 7½ dl kokande vatten
  • 2 msk teblad
  • 1 tsk salt
  • 2 hela stjärnaniskapslar
  • Instruktioner

    1. Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
    2. Ta bort från värmen och spola kallt vatten under flera minuter.
    3. Torka äggen och knacka försiktigt mot skalen med baksidan av en sked så att ett jämnt sprickmönster bildas.
    4. Häll 7½ dl kokande vatten i en kastrull med tebladen, salt och stjärnanisen.
    5. Lägg i äggen och täck med lock och låt sjuda långsamt i 1½ timme.
    6. Låt äggen svalna i det smaksatta vattnet i en halvtimme. Skala dem under kallt vatten.
    7. Äggen kan göras i förväg, men skala dem inte förrän de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Fis 5 mars 2010

    blir de inte gröna?

    redd 6 mars 2010

    När jag var liten så färgade vi äggen genom att först koka lökskal (det bruna) länge och sedan ha i äggen, äggen blir bruna väldigt fort och tror inte det lämnar någon smak alls.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben